Thursday 1 January 2015

Újév 2015

Nos 2015-öt írunk pár órája. Mint ahogyan tegnap hallottam valakitől valóban ez is csak egy tudatállapot. Azt gondoljuk, hogy véget ért az év és ünnepeljük. Persze például Kínában ugyanezt majd februárban fogják ünnepelni. Az ő tudatukban akkor ér véget az év.
Megint ugatnak a kutyák felbátorodtak valamitől, no nem mert mintha valamit véghez vittek volna - hanem valamiről azt hiszik hogy "ők" véghez vittek valamit. Sajnos ez nem így van. Bár képesek volnának véghez vinni valamit - a pusztításon és a trollkodáson kívül. Ezen kívül nem értenek semmihez sem.
Érik lassan a pofon a nagypofájú "nagyurak" számára. Már éppen itt az ideje.
Szépen eltakarodtak a városból és a környékéről. Eltakarodtak. Visszahúzódtak. A város házára kitűztek egy fekete-sárga zászlót az osztrák magyar monarchia egyik zászlaját. Miért? Meghülyültek teljesen. Szóbeszéd megy mást semmit nem tesznek és a szóbeszéd negyede is csak fröcsögés.
A hideg megfagyasztotta a gépeik egy részét - így kellemesebb. A kristályok nem adják le úgy az ultrahangot.
Nézem az arcokat a kirakatban, szépek. Szomorú hogy önmagam profiljait látom viszont, néhány kivétel akad csak aki omolyan is vette és magáévá tette az alapelvek egy részét. Ezt viszont öröm látni és jó nézni hogy sikerük is van. Persze csak amíg meg is tartják őket. A vonzás törvényei ilyenek.
Meg kell mondjam, azt is jó látni hogy hullanak a patkányok is rendesen ahogy kell. káröröm tudom, de most ez is jól esik. Hulljon a férgese.
Semmi ünnepi hangulatom nincs. Az erdő szép ilyen fehéren, legalább egy picit eltakarja az ember mocskát.
Sven Hedin könyvét olvasom. Kiváló regényes útleírás Tibetről. Kis hungyalázás van ugyan benne érdekes módon, de egyébként kiváló. Tóth Árpád fordította és sikeres ízes szöveggel ajándékozza meg az olvasót. Egy letűnt világ lenyomata ez a könyv is, amikor a tudós még egyben irodalmár is volt a szó azon értelmében miszerint a leírt szóért felelősséget vállalt. Igyekezett nem összekeverni a valóságról tett kijelentéseket a valósággal. Igyekezett pontosan fogalmazni. Figyelt. Megpróbálta a világot úgy látni ahogy van. Persze a regényforma ezt megbontja egy picit, de ebben az esetben ez jót tesz a szöveggel. Megelevenednek Tibet köves és misztikus hegyei.

No comments: