Monday 20 October 2014

Hancz

Az Öreg csak ült ott kicsit zavartan, kicsit elégedetten azzal a ravasz mosolyával amitől mindig mindenkiben megfagyott a vér, mert azt is ezzel a mosollyal közölte ha épp kegyetlen módon meg akart kínozni valakit. És pont erre készült most is. A Gyerek csak nézett maga elé egy darabig. A lehetséges stratégián gondolkodott, majd a lelke összerándult a fájdalomtól.
- "Azt akarod hogy szeressem meg a kegyetlenséget. Ugye? Mert ez az egyetlen módja hogy beépüljek ebbe a csapatba..."
Az Öreg bólintott.
- "Csak az veheti át a helyem, aki képes megbirkózni ezzel a pár feladattal."
- "Ezt szándékosan csináltad ugye? Megtervezted hogy így kínzol meg mindenkit aki változtatni akar ezen a mocskon?"
Az Öreg csóválta a fejét, mosolyogva, de kicsit csalódva a Gyerek értetlenségén.
- "Nem fiam, nem. Tekintsd ezt másképpen. Az aki nálam nagyobb hatalomra tehet szert képes kell hogy legyen szeretni mindkét oldalt és képes kell lennie még így is a helyes döntés meghozatalára. Bármi legyen is az."
- "Ez baromság. És te is tudod hogy ez baromság. Nincs az az emberi psziché ami kibírja ezt az őrületet úgy hogy onnan visszajöjjön anélkül hogy végleg el ne torzuljon. És ezzel te is tisztában vagy. Ezer és ezer kísérletet végeztetek el, pontosan tudjátok hogyan kell ilyen szörnyetegeket létrehozni, megcsináltátok többször is. Ezek akiket te kreáltál, ezeket senki se tudja se megváltoztatni se megtalálni. Ezért csináltad őket, hogy rájuk építsd a hatalmadat. De kezdenek a fejedre nőni mi? Most kéne új szörnyeteg ugye? Ezeket is úgy kreáltad hogy egy másik szörnyeteggel nevelted őket fel ugye? Ismerem a módszereiteket. Tudom hogy erről van szó."
- "Igen is meg nem is. - az Öreg elgondolkodott a Gyerek kitörésén és komolyan vette - Nekem el kellett jutnom ebbe a helyzetbe ahol most vagyok ahhoz hogy most te meg tudd változtatni az egész rendszert. Enélkül hiába születtél volna akár még jobb képessségekkel a világba semmit se tudnál tenni. Kellett az a szakértelem az emberi pszichéről amivel én rendelkezem. Ahhoz hogy te most változtathass nekem kellett a legjobbá válnom a kegyetlenség csúcsain, mert így juthattam ide. valóban én teremtettem ezeket az embereket, akiket te szörnyetegeknek nevezel, de én nem tekintem őket annak. Ők azt teszik amit a természetük, a képességeik és az őket ért hatások alapján megtanultak. Semmiben nem különbönek akármelyik másik embertől, mindössze annyiban hogy különösen nehéz körülmények között kellett életben maradniuk. És megoldották ezt a feladatot. Szerinted meg tudták volna ezt oldani ha nem szeretem őket?"
- "Nem maradtak volna életben egy hónapig sem. De te teremtetted a nehézségeiket, te kínoztad meg őket!"
- "Valóban fiam, de szükségem volt rájuk, arra amit meg tudnak tenni és ehhez szükség volt a fájdalomra és a szenvedésre ami segített az elméjüknek eljutni oda ahova én el akartam őket juttatni."
Hosszú csend következett. A Gyerek vívódott önnmagával. Vajon kibírja e úgy hogy utána folytatni tudja a feladatát, vagy ő maga is egy ilyen, vagyis még nagyobb hatalommal rendelkező szörnyeteggé válik majd mint Hancz és kis csapata? Vágjon bele vagy inkább végezzen most az Öreggel és magával is. Latolgatta az esélyeket mi történhet. De nem szállhatott ki, mert az Öreg mindig rejtett szálakon indította az akcióit és mindig több szálon futtatta le ugyanazt a feladatot, ha megöli azzal ugyanazt az eredményt éri el: a Föld elpusztul és a vér tengerben fog ömleni a totális vég pillanatáig. Tehát akkor ugyanaz lesz az eredmény mintha belemegy és elbukik. Az egyetlen lehetőség a változtatásra az volt ha belemegy és sikerrel jár. De egyenlőre nem látta a feladat pszichés következményeiből a kiutat. Minden feladat visszahat ugyanis és azok akikkel kapcsolatba került hatással voltak a saját pszichéjére. A hatalomnak ezen a szintjén nem tehette meg hogy a visszahatás következményeivel nem számol. Ez ugyanis az emlékezetvesztések miatt katasztrofális következményekkel járt volna a saját céljait tekintve. Egy élhető világot akart, ahol az emberek szabadon élhetnek, a teremtés törvényeit betartva. Az Öreg és az alá tartozók egy totálisan kontrollált világot akartak, ahol az a kevés ember irányít akik képesek felfogni és megérteni, felismerni és alkalmazni a lényegi alapelveket, princípiumokat és képesek megőrizni az egyensúlyt. Az Öreg végül is belátta hogy a totális kontroll nem megvalósítható és hibás elképzelés, mert mindenképpen a teljes pusztuláshoz vezet. Az Öreg legalább belátta ezt, azok akik alá tartoztak - hiába voltak hihetetlen okosak, nem voltak képesek ezt a tényt objektíven levezetni úgy ahogy a Gyerek levezette az Öregnek és még néhány másik embernek. Ők nem terveztek hosszabb távra. Ezért nem is kerülhettek a hatalom magasabb szintjeire. Az Öreg megölette őket mind, ha nem engedelmeskedtek. De ő képes volt belátni hogy az elmélet - noha jól átgondolt és elég hosszú távon fent is tartható lett volna (néhány száz éven keresztül), de végül a teljes pusztuláshoz vezetett volna. Az Öreg volt talán az egyetlen - legalábbis akivel a Gyerek találkozott - aki távolabb is látott, messzebbre tervezett. Tudta, hogy a hatalom valódi szerkezete ezen alapul: ki mennyire széles érdekközösséget tart a szeme előtt, és mennyire hosszú távra tervez.
A Gyerek hosszan vívódott, az Öreg tudta, hogy most dől el a Föld sorsa. hagyta hadd gondolja végig.
- "Nincs más választásom." - mondta végül a Gyerek. "Nem tehetek mást. Csak abban reménykedhetek, hogy képes leszek elpusztítani önmagam, hogy lesz még annyi jó bennem, hogy végezni fogok tudni önmagammal a többiekért. Legalább akkor tiszta lelkiismerettel halok meg. Bár akkor is megmérgezed a lelkem, mert egy idő után emlékezni fogok erre a mocsokra." szünet és rágódás után folytatta "De akkor sincs más választásom. Nekem nincs."
- "Nagyon jól látod fiam. Tekintsd ezt egy olyan utolsó próbatételnek, amit a magyar népkincsben annyiszor megemlítünk. Egy utolsó próba és tiéd a királyság..." nevetett.
---
Hancz nagyon jól rejtőzködött. Soha nem járt szadista-mazohista klubokba semmilyen felületen nem kapcsolódott ilyen társaságokhoz. A civil életének keresztmetszete tökéletesen kispolgári és tökéletesen beleillett a németországi környezetébe. Az Öregnek arra is volt gondja hogy a leggondosabb pszichológiai profilkészítő se lett volna képes egy valós képet alkotni erről az emberről, mert még a civil életének töréseit is beletervezte a profiljába. Iszonyatosan megkínozták a kis Hancz-ot. Titkos életében milliárdnyi számadatot volt képes fejben tárolni, kategorizálni és bármikor előhívni, ha az Öreg kérte. A halál többféle művészetét kitanulta: karate, judo, capueira, és más formák és ágak mestere volt. Civil életében persze csak egyet gyakorolt és azt is csak olyan civiles szinten, arra elegendő volt hogy a testét kondícióban tartsa és bármikor válthason a pszichológiai profiljai között. Időnként viszont szüksége volt gyönyörre, mint ahogyan senki a világon nem képes enélkül élni. És neki egyre több kellett ahhoz hogy valódi kielégülésre találjon. neki már vér is kellett hozzá. Látni akarta hogy az áldozata szenved, hogy fád neki, hogy fél mert tudja hogy nemsokára meghal vagy összetörik a csontját. És mint minden élvezet ez sem az igazi egyedül. Ezért az Öreg társaságot is verbuvált mellé. Először csak egy nőt, majd még egyet. A háromfős csapat együtt tervelt ki borzalmasabbnál borzalmasamm kínzási módszereket, amiket az Öreg által leszállított áldozatokon végre is hajtottak. A nemi kielégülés és a kínzás az ő elméjükben összeforrt. Ebbe a kis csapatba kellett a Gyereknek beépülnie ahhoz hogy Hancz-ot elkaphassa. Hancz érzékeny volt, megérezte ha meg akarták támadni, ráadásul kisportolt, gyors, erős nagy darab és kegyetlen gyilkos. Az egyetlen pillanat amikor a Gyereknek volt esélye megölni az az orgazmus pillanata. ilyenkor teljesen kikapcsolt és az egyetlen állapot amikor gond nélkül megölhette. Viszont ehhez a Gyereknek el kellett jutnia egy olyan alkalomra, amikor ez a csapat találkozott és Hancz eljuthatott a kielégülésig. ahhoz hogy beépülhessen és megtalálja Hancz-ot előbb a csajokat kellett megtalálnia. Az Öreg nem sokat segített, csak megmondta hogy Hancz-nak van egy rögeszméje: Ha megegyeztek egy szabályban, akkor azt senki nem szeghette meg. Aki megszegte azért halál járt. És elmondta azt is hogy a csajok viszont megtalálhatók szado-mazo klubokban inőnként és rajtuk keresztül elérheti Hancz-ot. Nem sok, de a Gyereknek ennyi is elég volt.
A beépüléshez el kellett nyernie a csoport bizalmát. Hancz és a nők csak olyanokat engedtek a közelükbe - így találtak egymásra - akik valóban felizgultak a kegyetlenkedés gondolatától is. A legtöbb ember ezekben a klubokban is csak a kaland miatt megy el és egy bizonyos határt sohasem lép át. viszont van egy pár közöttük akik bármilyen határt hajlandóak átlépni. Hancz és a nők megegyeztek, hogy a csoport tagjait nem kínozzák meg olyan módon amibe nem egyeztek bele, és nem ölik meg egymást. Az egyik nő azonban szeretett áthágni minden szabályt. A Gyerek itt támadott.
El kellett hitetnie a nővel hogy szereti a kegyetlenkedést. Ehhez tudatalatti és testi reakciókat kellett mélyhipnózisban felépítenie magának, magában, hogy merevedése legyen ha borzalmas kegyetlen véres jeleneteket lát vagy ilyen cselekedetről beszámolót hall. A nemi izgalom apró jeleit kellett produkálnia méghozzá úgy ahogy az a természetben megjelenik, de mindezt egy nyakatekert módon a borzalmak jeleteihez kapcsolva - és át kellett vernie egy értő szem elemzését. Ezen a szinten nem lehetett hibázni. Sok hónapi munkával a Gerek felépítette a vegetatív idegrendszer megfelelő reakcióit. Az álca tökéletessé vált. Közben a keresők felderítették az összes lehetséges pontot ahol a nő megfordulhatott. A figyelők végre jeleztek. Az öreg csapdája a felkészülésben rejlett. A Gyereknek önszántából, önként meg kellett szeretnie a kegyetlenkedést, a vért és a másoknak való fájdalomokozást ahhoz hogy tökéletes álca-személyiségprofilt tudjon produkálni. Ezt ezen a szinten nem lehetett csak úgy eljátszani. Komoly vizulizációs behelyettesítő gyakorlatok, meditáció és gyakorlás kellett ahhoz hogy az álca átmenjen egy ilyen érzékeny védelmi rendszeren mint ami Hancz-ot körülvette. A Gyereknek tulajdonképpen ténylegesen meg kellett szeretnie a gyilkolást és a kegyetlenkedést. Ez rettenetes volt a Gyerek számára hiszen az egész életét feltette arra hogy bebizonyítsa és megvalósítsa a szeretetre épülő világ egyetlen élhető megoldását. Bebizonyította iszonyatos szenvedés árán és a megvalósítást ott volt a küszöbön, de ehhez meg kellett szeretnie a kegyetlenkedést, azt ami ellen küzdött.
A Gyerek stratégiája kész volt a nőkkel való első találkozás után. Megtalálta mindkettőt. Látszólag nem volt közöttük kapcsolat, nem beszéltek egymással - csak kódolt üzeneteket váltottak. Az egyik vörös a másik fekete volt. A fekete volt az okosabb. Ő volt az aki szerette felrúgni a szabályokat és erre a Gyerek azonnal ráhibázott. Felépített egy fantáziát amivel megkörnyékezte a fekete hajú csajt.
---
- "Van egy fantáziám amit szeretnék valakivel megosztani."
- "Mondd csak el nyugondtan. Ééén nyitott vagyok bármire." - mondta a fekete.
- "Van egy olyan érzésem hogy neked elmondhatom, de nem itt. - mondta ő - gyere húzódjunk félre valahová. A feketehajú nő követte. kicsit unottan ugyan és idegesen mert nem szerette az idejét vesztegetni.
- "Ha valami baromsággal jössz, kidobatlak Karl-al jó haverom és ide nem jössze be többet úgy vigyázz... sziszegte hátulról miközben a WC felé haladtak. A Gyerek szertartásosan meggyőződött arról hogy egyik fülkében se legyen senki majd eltorlaszolta a bejáratot. Halkan izgatottan kezdte felvezetni a mondandóját. "Láttadd azt a kis vörös csajt?" szúrta be. "Úgy szeretném megfojtani és közben a szemét nézni pont akkor amikor elélvezet, tudod vannak olyan sámán-beavatási szertartások ahol így különleges hatalomra tehetsz szert, ha a másik szemét nézed miközben a gyönyör átjárja a tested és látod ahogyan küzd levegőért, kétségbeesik, a szájpecek ott a szájában nem tudja leharapni a nyelved és bedugod a nyelvedet az övébe miközben ő kétségbeesetten próbál levegőt venni, és mondod neki hogy szeretlek baby és mindjárt elmegyek, már nem tart soká, és akkor megmondod neki hogy és amikor elélvezek akkor megöllek baby, és akkor hiretelen megérti hogy ez nem vicc, hogy ez most nem játék, mert az úgy jó hogyha olyannal csinálod aki ismer és megbízik benned és hagyja magát kikötözni és egy darabig azt hiszi hogy csak játék az egész csak te tudod hogy nem az és most meg fog halni, és még a szájpecket is berakod..." A fekete hajó nő teljesen felizgult: "Várj. Vedd elő a frakad és dugj miközben tovább mondod..." És gyorsan felkapta a szoknyáját. A Gyerek folytatta miközben dugta: "és akkor felteszed a nyakára az előre elkészített folytót amit egykézzel is lehet szorítani és időnként megszorítod mintha csak a szokásos játék lenne és mielőtt elélvezel már mondod neki hogy tudja és akkor a kétségbeesés... és akkor még jobban felizgulsz és képzeld el hogy itt van alattad és szorítod és már próbál kiszabadulni, mert már tudja, és fulladozik és kipeckelted a szemhéját is felragasztottad látod a szemét ahogy fél és küzd de te csak csókolod bedugod a nyelved a szájába biztonságos mert nem tudja átharapni a keményfa pecket, és fullad kiölti a nyelvét ahogy a szorító egyre jobban szorítja és akkor is dug valaki hátulról és még vibrátor is van a picsádban és strap-on elöl és te is dugod azt a kis vöröst eleinte még élvezte is aztán amikor elélvezel végleg összeszorítod a szorítót és csak nézed a szemét miközben elszáll belőle az élet és te élvezel ahhhhhhhh...
A csaj elélvezett, majd eszméletlen tempóban félrelökte a Gyereket és kirohant, majd egy másodperc elteltével visszalökött a WC.be egy arra járó ismerőst: fejezd be ezt a srácot majd meghálálom.
A csaj meg letérdelt és befejezte.
---
A Fekete Nő ráharapott a csalira, de kellett neki még egy kis segítség. Amikor legözelebb találkoztak a Gyerek mesélt neki az emlékezet törlésének a módszeréről. Be is mutatta neki hogy hogyan tudja megoldani. Segített abban is hogy hogyan tudná a kis Vöröst elcsábítani. Persze nem árulta el hogy ők nagyon is jól ismerik egymást. Részletesen újra és újra elmeséltette velem a részleteket. A csaj totál rápörgött. Az emlékezett törlésének a megoldása azért kellett hogy Hancz ne emlékezzen a kis Vörösre, azaz arra, hogy ő csapattag, mert akkor a fekete csajt is megölte volna. Viszont így a fekete megölhette a vöröset, és Hancz emlékezetét is törölhette egyben a háttérzene során beletett kondícionálás miatt. Közben a Gyerek tovább szőtte a fantáziát. Beleszőtte Hancz-ot is, aki mindeközben három kamerán nézte volna a fullasztó csókjelenetet és ő is figyelhette volna a felragasztott szemhéjú vörös haláltusáját három nagy monitoron, miközben hátulról kezelte a feketét.
Megcsinálták. Egy csapattag kiiktatva. Bizalom felépítve.
Kis idő múltán a fekete nő - miután bebizonyosodott hogy Hancz emlékezete valóban törlődött - a bizalmába fogadta a Gyereket. A beépülés első fázisa megtörtént. A gyerek átjutott az első szűrőn és kiiktatott egy másik szűrőt (a vörös csajt) egyben. Végül eljutott egy Hancz-al való találkozásig. Hancz ugyanis rájött hogy ez az ötlet nem jöhetett a fekete csajtól. Ahhoz túlságosan is rafinált és bonyoult volt. Hancz jó profilozó is volt egyben. A Gyerekkel való találkozás során a Gyerek nem tagadhatta le, mert Hancz rájött volna. Elárulta, hogy ő segített. De elmondta hogy a fekete nő törölte Hancz emlékezetét. Felháborodást színlelt, amiatt hogy a fekete csaj ellopta az ő fantáziáját és megcsinálta nélküle. Hiszen annyit álmodozott erről. Elkente azt az infót hogy honnan tud az emlékezet törlésről ilyen sokat azzal hogy ez a munkája, meg hogy az Öregnek dolgozik. Ez hatott. A bizalom teljes volt. Hancz alapos ember volt mielőtt valamit elhitt mindig leellenőrizte. A végső terv készen állt. Hancz új társra talált a Gyerekben és felkínálta hogy együtt végezzenek a fekete nővel.
---
Hancz jobban élvezte mások pszichikai félelmét mint fájdalmát és az életet is tisztelte valamilyen furcsa csavar folytán amit az öreg a "neveltetése" során ültetett bele az elméjébe. Neki egy egészen más típusú kegyetlenséget kellett kitalálnia ahhoz hogy végleg a bizalmába fogadja. Egy egysezrű képet talált. A levegőért köszködő fekete nő képét amint ő a tudejébe vágott lyukon keresztül közösül vele és a felragasztott szemhéja alatt figyeli a szemében a küzdelem a kétségbeesés és a feladás pillanatait, miközben élvezi az egyes és a kettes borda közötti szűk rést és a meleg vért, a hörgő levegőért kapkodó ember utolsó pillanataiban. Hancz-ot lenyűgözte ez a kép. Az életéért küzdő ember kétségbeesett próbálkozása. Beleélvezett a gatyájába amint a Gyerek részletesen leírta neki ezt a képet.
---
A jelenet nem tartott hosszú ideig. mindössze egy óra lehetett. Eltörték a nő lábait hogy ne tudja magát feltolni a kereszten amire ki volt kötözve, felragasztották a szemhéját. Hancz pedig rákezdett: "Emlékszel a kis vörösre? Emlékszel miben egyeztünk meg baby? Csapattagot neeeem."
A nő kétségbeesetten próbált váltani a megmagyarázom, a könyörgés és trágár mocskolódás különböző verziói között. Hancz ezt már az életéért való küzdelemként látta, ahogy azt a Gyerek korábban kielemezte neki. Gyönyörködött benne. Egy állat volt. És a Gyerek szintén élvezte. Élvezte hogy az iszonyú kegyetlenség felemészti és teljesen elborítja annak a nőnek az elméjét aki korábban mások kínzásában és fájdalmában lelte örömét. Élvezte hogy most visszaadhat valamit ennek a csoportnak a saját módszereiből, hogy megmutathatja nekik milyen is azon az oldalon állni, amikorők félnek. Amikor ők következnek a fájdalom és a kín porondján és amikor a saját csapattársai nevetve élvezik az ő kétségbeesésüket és fájdalmukat.
Mielőtt Hancz elélvezett volna teljesen a Gyerek egy speciális fa fegyverrel fejbe lőtte. A bejáratnál fémdetektorok voltak mivel a kis kínzókamrájuk egy szigorúan őrzött banképület alagsorában volt. Senki nem tudott erről a szobáról. Még az Öreg sem.
---
- "És most - hajolt le a még hörgő fekete hajú nőhoz a Gyerek - megmutatom neked a tüzet is."
- "Kérlek.... hörögte ... ölj meg, elég volt."
- "Emlékszel még arra a szenátorra, akit te tréningeztél és akitvel te szerettetted meg az égő emberi hús szagát?" A Gyerek látta az adrenalinnal telipumpált még mindig tökéletesen eszméleténél levő nő tekintetén hogy emlékszik, hogy tudja itt a vége és hogy tudja miért így jött el a vége. "Ezt a bombát csak neked csináltam. Az egyik volt barátnőd küldi neked. Megígértem neki hogy tűzben fogsz meghalni te is és a szenátorod is. Ő is tűzben halt meg önként, miután beledobtad abba a kísérleti programba ami tönkretette az egészségét és az életét. Utoljára a tüzet fogod látni."
Elindította az időzítőt és elsietett. A helység bejáratánál megvárta amíg a tűz végez. Meggyőződött róla hogy nem maradt hátra nyom.
---
Nyom csak az ő lelkében maradt. korcs emberi sorsok és kín amivel szembe kellett néznie - amit meg kellett szeretnie olyan szinten ami már alig különböztethető meg az igazi szeretettől. Az Öreg mester volt a kegyetlenségben is. Ha a Gyerek nem talál erre megoldást ő lett volna a huszonegyedik század Hitlere, de ő sokkal jobb és irányíthatatlanabb lett volna mint Hitler. Ő bevégezte volna a kegyetlenség főművét. Elpusztította volna a Földet. Ezért neki is el kellett pusztulnia. Legalábbis amíg meggyőződik arról hogy a terve működhet, mer ha nem a Gyereknek be kell fejeznie a Sátán remekművét.
A terve pedig a szeretet törvényére épülő világ. Nem kegyetlenség nélkül, de igazságos és kegyetlenkedés nélküli világban ahol az élők jól élhetnek békében egymással. A törvényszegők pedig szembenéznek a szeretetre épülő közösség erejével és hatalmával. A végén csak ez az egy értékrendszer maradhat. A többi csak pusztulást hordoz magában.

No comments: