Saturday 22 June 2013

Az ideológiai felforgatás folyamata egy bajai példán keresztül

Bajaiak! Akartok fizetni azért, hogy lemehessetek a strandra? Igen, akkor ne olvassátok tovább ezt a bejegyzést.
Az ideológiai felforgatás módszerével könnyen lehet új szokásokat kialakítani a gondolkodásra és önvédelemre képtelen nyájjal. Most leírom milyen trükkel lehet bevezettetni a bajai strand fizetős stranddá válását - ami mellesleg már egy elindított folyamat. Miért van trükkre szükség? Mert senki nem akar fizetni valamiért ami ingyen van, azaz a természet adta lehtőség. Viszont vannak éhes szarházik, akik minnél több pénzt akarnak. És ők nem pihennek. Nos nézzük:
Először: hozz "vezetői" azaz önkormányzati szabályozást a strand használatával kapsolatban. Ennek a lépésnek az e lényege, hogy az emberek megszokják, hogy a tekintély-szerv beleszól abba, hogy mikor mehetsz le a strandra vagy milyen feltételekkel használhatod. Ez az első lépés egy olyan dolog elfogadtatásában, amit egyébként az emberek nem fogadnának el. Valamilyen kis mértékű szabályozás megjelenése. Nem fontos betartatni sem, de a szabályozás legyen leírva és a törvényi, rendeleti "tekintély" lengje körül, mert azt könnyebben elfogadják az emberek.
Másodszor: egy bizonyos idő múltán elkezdik betartatni a szabályozást: azaz pl büntetni kezdik azokat akik nem a kijelölt időhatárokon belül fürdenek a Suoviában. (Az időkorlát felállítása már megtörtént.) Amikor egy pár embert már megbüntettek, akkor elterjed a nyáj köz-tudatában, hogy megint van valami emit nem szabad - hacsak nem akarsz büntetést fizetni. Amikor ehhez hozzászokott a gondolkodni és védekezni képtelen a hatalom szabályairól mit sem tudó nyáj, akkor jöhet a következő lépés.
Harmadszor: Ki kell telepíteni bizonyos kényelmi szolgáltatásokat. Eleinte ingyen rendelkezésre kell bocsátani, hogy megszokják őket az emberek. Miután kialakult a megszokás, akkor lassan egyre többet kell beszélni arról, hogy ez mennyire sok pénzbe kerül az önkormányzatnak. Miután ez elterjedt a köztudatban, meg is kell védeni ezeket a szolgáltatásokat (pl zuhanyzók, padok, bólyák, vizimentő, takarítás stb)
Akárkörbe is leht keríteni lassan a megfelelő védelem érdekében. Ha esetleg ezen átlátna a nyáj, akkor lehet egy két vandált találni akik szétvernek valamit és akkor nagy médiakísérettel be lehet vezetni további szigorításokat - persze szigorúan a mi érdekünkben.
Végül: a "tekintély" mindenható akaratával szembe tehetetlen nyájnak be lehet jelenteni, hogy mától a következő érthető és jól felfogott minannyiunknak közös érdeke miatt mától ennyitkell fizetni a strandolásért és akkor a strand minősége is szép és jó lesz.
Szóval a folyamat: új intézkedés a tekintély-hatalom részéről -- megszokás -- szigorítás
A cél anyagi fosztogatás, a tekintély-hatalom intézkedésihez való rapport építés hosszabb távra (megszoktatás).
Üdv a birkáknak!

No comments: